Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z buraków gotowanych z cebulką i chrzanem

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki 4 szt
cebula 1 szt
cukier
olej rzepakowy
chrzan 1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z buraków gotowanych z cebulką i chrzanem

Cebulę białą obieramy i kroimy w drobniutką kostkę. Do oleju ok 2 łyżki dodajemy chrzan ok 1 łyżkę i mieszamy. Buraki nie obieramy tylko gotujemy do miękkości. Po ugotowaniu odstawiamy aby ostygły. Następnie obieramy i kroimy w kosteczkę . Do braków dodajemy cebulę .Mieszamy doprawiamy solą ,pieprzem i cukrem do smaku. Dodajemy sok z cytryny dla przełamania smaku. Następnie dolewamy olej z chrzanem i wszystko razem mieszamy. Sałatkę chłodzimy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak