Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka na ciepło - szparagi , kiełki fasoli i pak choi

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Zielone szparagi, kapusta pak choi, kiełki fasoli. Jednopatelniowe danie, które świetnie smakuje jako przekąska lub dodatek do grilla.

Składniki:

lista zakupow

szparagi zielone 1 pęczek
kiełki fasoli mung 1 opakowanie
kapusta pak choi 2 szt.
cytryna 1 szt.
olej z pestek winogron 20 ml

Porada

Szparagi same pękną w miejscu, gdzie kończy się zdrewniała część. Zamiast zwykłej soli można użyć ziołowej z czosnkiem ;)

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka na ciepło - szparagi , kiełki fasoli i pak choi

Sos:

1

Mieszamy w pojemniku olej lub oliwę z sokiem z połowy cytryny. Dodajemy sól i pieprz.
Odłamujemy od szparagów zdrewniałe końcówki i kroimy na dwie lub 3 części.
Szparagi wrzucamy do sosu.
Dodajemy kiełki.
Kapustę kroimy na duże kawałki.

2

Smażymy na rozgrzanej patelni szparagi z kiełkami często mieszając.
Aby szparagi były chrupkie, proces ten nie może trwać za długo.

Krok 2 - Sałatka na ciepło - szparagi , kiełki fasoli i pak choi foto
3

Po koło 2-3 minutach dodajemy pak choi i smażymy kolejne 2 minuty mieszając.
Podajemy na stół, smacznego :)

Krok 3 - Sałatka na ciepło - szparagi , kiełki fasoli i pak choi foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak