Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka melonowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

nadzenie

melon 1 sztuka
rzodkiewki 6 sztuk
ser biały 120 g
sałata lodowa 1
pestki dyni 2 łyżeczki
bazylia świeża

sos

oliwa 4 łyżki
sok z cytryny 3 łyżki

przyprawy

sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Porada

czesc rzodkiewki mozna zetrzec na tarce, a częsc pokroic w plasterki , sałatka ma wtedy lekko ostrzejszy smak:)

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka melonowa

1. Melona kroimy na połowe, wydrążamy środek. Miąższ se środka kroimy w drobna kostke.Pestki dyni i pestki słonecznika podprażamy lekko na rozgrzanej suchej patelni. Sałatę rwiemy na małe kawałki. Oczyszczona i osuszoną rzodkiewkę ścieramy na tarce o dużych oczkach, Ser biały sałatkowy kroimy w drobna kostke lub go rozdrabniamy. Bazylie siekamy drobno. SOS: Oliwe mieszamy z sokiem z cytryny. Składniki łaczymy se sobą, mieszamy. Napełniamy wydrazone skorupki melona , polewamy sosem oliwno cytrynowym , oprószamy lekko pieprzem, solą. Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Benita 23.10.2015 14:53
Fajna prezentacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak