Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka meksykańska light

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso drobiowe mielone 0.5 kg
kapusta pekińska 0.5 kg
kukurydza w puszce 1 szt
ogórki konserwowe 6 sztuk
papryka czerwona 1 sztuka
cebula 1 sztuka
przecier pomidorowy 2 łyżeczki
jogurt grecki 200 ml
przyprawa meksykańska
ketchup 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka meksykańska light

Zmielone mięso mielone usmażyć bez tłuszczu.Doprawić przyprawą meksykańską.
Na koniec dodać przecier pomidorowy i dokładnie wymieszać.
Kapustę pekińska pokroic drobno i wylożyć na dno miski.
Na to wyłożyć posiekaną cebulę i wystudzone mięso.
Polać odrobiną ketchupu i wyłożyć odcedzoną kukurydzę.
Na kukurydze wyłożyć jogurt.
Na jogurt pokrojone ogórki i paprykę.
Całość polać ketchupem i posypać kolorowym,zmielonym pieprzem Prymat.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

manaika 17.01.2013 16:16
super
ewka1978 17.01.2013 16:10
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak