Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka kolacyjna z fasoli mung , oliwek i jajek

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 szt
oliwki zielone 1/2 słoika
papryka żółta 1 szt
papryka czerwona 1 szt
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
olej rzepakowy
fasola 1 szklanka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka kolacyjna z fasoli mung , oliwek i jajek

Fasole mung moczymy kilka godzin najlepiej całą noc. Paprykę czerwona i żółtą myjemy usuwamy gniazda nasienne i białą błonkę. Następnie kroimy ja w drobna kosteczkę. Oliwki zielone odcedzamy na sicie i kroimy w plasterki. Jajka gotujemy na twardo , zimne obieramy i kroimy w kosteczkę. Po namoczeniu zmieniamy wodę w fasolce i gotujemy ją do miękkości ok 20 min. Odcedzamy i chłodzimy. Zimną dodajemy do sałatki. Składniki mieszamy z sobą . Dodajemy olej. Doprawiamy solą morską i pieprzem do smaku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

patryska76 06.02.2014 18:49
Pyszny przepis na sałatkę ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak