Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka jajeczno tuńczykowa

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula biała 1 sztuka
majonez tradycyjny 2 łyżki
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
jajko ugotowane na twardo 6 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka jajeczno tuńczykowa

Jajka gotuję na twardo w osolonej wodzie aby lepiej się skubały,zostawiam do całkowitego wystygnięcia,obieram ze skorupek,kroję na połówki i wyciągam żółtka. Cebulkę obieram siekam drobno w kosteczkę,tuńczyka osączam z zalewy. Białka ugotowanych jaj ścieram na tarce jarzynowej układam w salaterce,na to daję rozdrobnionego tuńczyka z cebulką,solę do smaku smaruję majonezem i na wierzch przykrywam rozkruszonymi lub startymi żółtkami oprószam pieprzem wstawiam do lodówki na 30 minut aby składniki się przegryzły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gibli 15.02.2014 09:59
dobry przepis
fotoviderek 14.02.2014 07:27
Takie sałatki lubię :)
mirecka12 12.02.2014 14:08
bardzo fajny przepis
Kajka12 12.02.2014 12:29
Rewelacja!
dodi 12.02.2014 11:58
pyszna ta sałatka
usmiech 12.02.2014 11:46
dobre sałatka
Kuchenka 12.02.2014 11:46
superowe!!!
patryska76 12.02.2014 11:28
Smaczna sałatka ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak