Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka grzybowa na zimę

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby leśne 1,5 kg
cebula 4 szt
koncentrat pomidorowy 2,5 łyżki
cukier 2,5 łyżki
ocet 3,5 łyżki
sól
pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka grzybowa na zimę

Grzyby oczyść i wypłucz. Pokrój na mniejsze kawałki. Gotuj około 5 minut w osolonej wodzie. Odcedź. Posiekaną cebulę zeszklij na odrobinie oleju. Do cebuli dodaj grzyby, koncentrat pomidorowy, ocet oraz cukier. Dokładnie wymieszaj. Posól i popieprz do smaku. Całość duś około 5 minut. Gorące grzyby przełóż do słoików. Zakręć i pasteryzuj 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Czarnula666 23.11.2014 12:24
zrobiłam miesiąc temu na próbe coś podobnego i wczoraj otworzyłam. Pychota! Ja zrobiłam bardziej na ostro bo dodałam papryczke chilli :)
Renataj 27.08.2014 09:14
Robię taką samą sałateczkę i gorąco polecam - jest pyszna:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak