Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka fioletowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta czerwona 1/2 szt
ogórki kiszone 2-3 szt
Koperek suszony Prymat 2 łyżeczki
sól
pieprz
majonez 1 łyzka
jogurt grecki

Porada

Sałatka fioletowa - bardzo smaczna i zdrowa. Lekko uparowana, lekko kwaśna a dzięki temu lekkostrawna :)

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka fioletowa

Czerwoną kapustę obieramy z zewnętrznych liści, kroimy w ćwiartki i usuwamy głąb. Kapustę drobno szatkujemy i układamy w naczyniu parowara. Gotujemy na parze 10 min i pozwalamy jej przestygnąć.

Ogórki kiszone ścieramy na tarce jarzynowej o grubych oczkach.

Kapustę mieszamy z ogórkiem, suszonym koperkiem, solą, pieprzem, majonezem i jogurtem naturalnym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malgorzata549 28.11.2015 22:56
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak