Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka Egipska

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

banany 2 szt.
seler 1 szt./mały
jabłka 3 szt
sałata 1 główka
pomidory 2 szt
majonez

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka Egipska

Seler obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, a banany i jabłka również obrać i pokroić w drobną kostkę. Połączyć z pokrojoną sałatą (najlepiej sam środek sałaty) i polać majonezem wymieszanym z obranymi i posiekanymi pomidorami. Sałatę wstawić do lodówki, następnie podawać z białym pieczywem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak