Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałata z tuńczykiem i ogórkiem kisznym z oliwą sezamową

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mix sałat 1/2 paczki
tuńczyk kawałki w oleju 1/2 puszki
ogórek kiszony 2 duże
papryka żółta 1/2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałata z tuńczykiem i ogórkiem kisznym z oliwą sezamową

Sałatę opłukać i osuszyć. Wyłożyć do miski. Tuńczyka rozdrobnić odrobinę widelcem. Dodać do sałaty. Ogórka i paprykę pokroic w kostkę i dodać do miski. Żółta papryka może być zastąpiona czerwoną. Obie dodadzą pięknego kontrastowego koloru. Wszystko polać oliwą sezamową.

Myślę, że idealnie będzie do tego pasować jajko.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 21.01.2017 15:56
pyszna sałatka
RenataZ-et 15.01.2017 14:45
smaczna sałatka
ilka01 15.01.2017 10:13
pyszna sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak