Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałata masłowa ze szczypiorkiem i rzodkiewką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sałata masłowa 1 szt
ogórek sałatkowy 2 szt
pomidor 3 szt
szczypiorek usiekany 3-4 łyżki
jogurt grecki 2-4 łyżki
Przyprawa do sałatek sosów i dipów Prymat 1 łyżka
jajko ugotowane na twardo 3 szt
rzodkiewka 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: sałata masłowa ze szczypiorkiem i rzodkiewką

Sałatę umyć osuszyć i porwać na małe kawałki. Jajka ugotowane na twardo ostudzić następnie pokroić w kostkę i dodać do sałaty. Ogórki i pomidory również pokroić w kostkę i połączyć z sałatą. Rzodkiewkę pokroić w cienkie półplasterki i razem z posiekanym szczypiorkiem dodać do sałaty. Doprawić do smaku solą pieprzem i przyprawą do sałatek.
Można polać jogurtem greckim.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 14.12.2013 22:33
pyszna salata
Angelika10 08.09.2013 13:25
bardzo lubię
Róża1 14.08.2013 23:22
pyszna:-):-)
patryska76 14.08.2013 22:46
Pychota! ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak