Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z pikantnym curry

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 0,5kg
marchewka
curry 2 łyżeczki
pieczarki 25dkg
śmietana 30% 350ml
cebula biała 1szt
cebula czerwona 1szt
przyprawa do gyrosa 1opakowanie
ryż 1opakowanie
woda 0,5l

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z pikantnym curry

Kroki postępowania

1
Kurczaka marynujemy 1h w przyprawie do gyrosa. Przysmażamy kyrczaka na oleju.
Krok 1 - Ryż z pikantnym curry foto
2
Pieczarki i cebulę smażymy na tym samym oleju co smażyliśmy kurczaka.
Krok 2 - Ryż z pikantnym curry foto
3
Mrożone warzywa wrzucamy do gotującej się wody 0,5l. (Ja kupuje mrożoną marchewkę z groszkiem). Czekamy aż warzywa będą miękkie i wrzucamy wcześniej usmażonego kurczaka. Gotujemy kilka minut i wrzucamy cebulę i pieczarki.
Krok 3 - Ryż z pikantnym curry foto
4
Śmietanę mieszamy z 2 łyżeczkami curry.
Krok 4 - Ryż z pikantnym curry foto
5
wlewamy do gotujących się produktów.
Krok 5 - Ryż z pikantnym curry foto
6
Smacznego!!!
Krok 6 - Ryż z pikantnym curry foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika-twin 11.10.2013 06:49
smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak