Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z pieczarkami z patelni
Pieczarki obieramy kroimy w plastry.
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę.
Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie.
Dynię obieramy wydrążamy środek ścieramy na tarce na średnich oczkach.
Jabłko obieramy i kroimy w kostkę.
Na patelni rozgrzewamy masło dajemy pieczarki i cebulą podsmażamy. Do podsmażonych pieczarek dodajemy natkę pietruszki.
U mnie suszona doprawiamy solą i pieprzem mieszamy.
Do podsmażonych pieczarek dodajemy jabłko mieszamy.
Chwilę dusimy.
Do pieczarek dodajemy dynie wlewamy trochę bulionu mieszamy chwilę.
Dodajemy przyprawy.
Do pieczarek dodajemy ryż wlewamy bulion jeżeli trzeba mieszamy. Jeżeli trzeba to jeszcze doprawiamy.
Danie podajemy na ciepło.
POLECAM!!!