Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z pieczarkami z patelni

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż ugotowany 20 dkg
pieczarki 10-12 szt
jabłko 1 szt
dynia 5-6 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat do smaku
przyprawa uniwersalna do smaku
Imbir mielony Prymat do smaku
bulion 1 szklanka
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z pieczarkami z patelni


Pieczarki obieramy kroimy w plastry.
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę.
Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie.
Dynię obieramy wydrążamy środek ścieramy na tarce na średnich oczkach.

Jabłko obieramy i kroimy w kostkę.

Na patelni rozgrzewamy masło dajemy pieczarki i cebulą podsmażamy. Do podsmażonych pieczarek dodajemy natkę pietruszki.

U mnie suszona doprawiamy solą i pieprzem mieszamy.

Do podsmażonych pieczarek dodajemy jabłko mieszamy.
Chwilę dusimy.
Do pieczarek dodajemy dynie wlewamy trochę bulionu mieszamy chwilę.

Dodajemy przyprawy.
Do pieczarek dodajemy ryż wlewamy bulion jeżeli trzeba mieszamy. Jeżeli trzeba to jeszcze doprawiamy.

Danie podajemy na ciepło.
POLECAM!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 25.08.2017 16:44
Takie jedzonko to moje smaki, pycha
Róża1 04.08.2017 00:11
fajny pomysł !!!
anka1988 01.08.2017 12:25
fajny zamiennik ziemniaków
gusia1000 01.08.2017 01:10
Dobre jedzenie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak