Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z jabłkami i cynamonem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 2 torebki
jabłko 1 sztuka
cynamon Prymat 2 łyżeczki
śmietana 3 łyżki
cukier puder 1 łyżeczka

Porada

Podawać ze śmietaną wymieszaną z cukrem pudrem.

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z jabłkami i cynamonem

Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu. Jabłko zetrzeć na tarce. Naczynie żaroodporne nasmarować masłem. Wsypać ugotowany ryż. Na wierzch ułożyć starte jabłko i posypać cynamonem. Całość wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na około 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 21.11.2016 09:39
proste ale smaczne danie;)
Patrycja33 19.11.2016 09:54
dawno nie jadłam , muszę zrobic:-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak