Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż waniliowo-migdałowy

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż biały 2 szklanki
mleko 1 litr
laska wanili 1 sztuka
aromat migdałowy 5 kropli
cukier 3 łyżki
cynamon 1 łyżeczka
dżem truskawkowy wedle uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż waniliowo-migdałowy

Ryż płuczemy zimną wodą, a następnie gotujemy na mleku z wanilią, aromatem migdałowym, cynamonem i cukrem. Na średnim ogniu, dość często mieszając. Gdy ryż jest już gotowy, rozkładamy na miseczki i kładziemy dżem truskawkowy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pawlito 28.04.2014 08:31
fajne połączenie smaków
gusia1000 04.10.2013 00:36
Też tak robię, pycha.
Ewelina38 15.09.2013 18:32
uwielbiam taki ryż :)
ppaulina 17.08.2013 20:09
smaczny deserek
Kasia36 11.08.2013 22:37
Wygląda pysznie
adelajda 16.06.2013 15:36
fajny deser
JOANNA16 08.05.2013 08:41
wygląda pysznie
caralajna 16.04.2013 07:10
lubię ryż na słodko
Granita 19.03.2013 12:01
pyszny deser,a jego konwencja nierozerwalnie kojarzy mi się z dzieciństwem
pestka 10.02.2013 00:36
ale smakowicie wygląda
Bernadeta1 26.01.2013 12:24
bardzo smacznie wygląda
Jodaj 29.12.2012 09:43
pychotka :)
Cukiereczek13 20.12.2012 14:22
kusisz kusisz tym ryżem ;) zrobię na pewno :)
Rafał10 20.12.2012 13:46
superowy przepisik :)
Kulinarna Ja 20.12.2012 10:17
wygląda bardzo apetycznie!
czekoladka_m 19.12.2012 18:44
Moje ulubione danie;):)
Monika111 19.12.2012 16:17
fajnie wygląda :)
sara1 19.12.2012 15:14
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak