Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rydzowa pasta kanapkowa

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rydze 1 kilogram
cebula 1/2 kilograma
marchewka 2 sztuki
przecier pomidorowy 2 łyżki
Bulion grzybowy 1 sztuka
olej rzepakowy do podsmażenia
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1/3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Rydzowa pasta kanapkowa

Cebule obieramy i drobno siekamy. Marchewki obieramy i ścieramy na tarce  na drobnych oczka. Grzyby oczyszczamy i drobno siekamy.

Na patelnię wlewamy olej i przekładamy przygotowane grzyby, cebule oraz marchewki. Podsmażamy przez około 5 minut. 

Po tym czasie dodajemy przecier pomidorowy oraz pokruszoną kostkę grzybową. Mieszamy i dalej smażymy. Całość doprawiamy papryką ostrą i słodką oraz pieprzem. Smażymy do miękkości rydzów. Następnie lekko rozdrabniamy blenderem. Studzimy. 

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agaK. 17.09.2012 12:44
fajne:)
elficzna 17.09.2012 10:33
bardzo fajny pomysł, wygląda smacznie
gosia561 17.09.2012 10:24
jadłam tylko smażone lub w śmietanie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak