Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rybna potrawka z młodych warzyw

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1 mała główka
cukinia 2 małe sztuki
marchewki 2 duze sztuki
filety z mintaja 1/2 kg
przecier pomidorowy 2 łyżki
masło do smażenia 1/2 kostki
sok z cytryny
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
oregano świeże

Przepis i sposób przygotowania na: Rybna potrawka z młodych warzyw

Rybę kroimy w kostkę, skrapiamy sokiem z cytryny, oprószamy pieprzem i odstawiamy na ok godzinę w chłodne miejsce.
W rondlu roztapiamy masło, marchew czyścimy, kroimy w krążki i wrzucamy do rondla, dusimy ok 10 min, następnie dokładamy poszatkowaną kapustę, pokrojony w krążki por i dusimy kolejne 10 min. Młodą cukienie wraz ze skórka dzielimy wzdłuż na cztery części a następnie na kawałki o grubosci ok 0,5cm ( jesli mamy bardzo małą cukienie wystarczy podzielić wzdłuż na pół i na kawałki), dodajemy do warzyw i chwile dusimy. Na koniec dodajemy rybę i dusimy ok 15 min aby ryba doszła. Dodajemy przecier pomidorowy, przyprawiamy solą, pieprzem oraz paprykami, na koniec dodajemy oregano ( ilośc według własnego uznania)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 18.07.2014 17:46
ciekawy letni obiad
IlonaAlbertos 18.07.2014 14:27
Podoba mi się połączenie rybki z warzywami.
Czyki 18.07.2014 14:19
Uwielbiam takie potrawki :)
Pyszota 18.07.2014 12:49
świetna potrawka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak