Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rybka w porach

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryba 4 filety
por 1 szt
majonez 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
cytryna do smaku
ser gouda 20 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Rybka w porach

Kroki postępowania

1
W naczyniu żaroodopornym ułożyć pokrojony w krążki por. Na nim ułożyć posolone,oprószone pieprzem i skropione cytryną filety dowolnej rybki (polecam dorsza).
Krok 1 - Rybka w porach foto
2
Całość przykryć plastrami żółtego sera a następnie warstwą majonezu.
Wkładamy do nagrzanego do 180-200 stopni piekarnika i pieczemy 30-40 minut.
Krok 2 - Rybka w porach foto
3
Smacznego:)
Krok 3 - Rybka w porach foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beatris 03.02.2013 21:56
Dziękuję za odpowiedź.
apetytnawiecej 03.02.2013 19:42
Tak naprawdę według uznania - warstwa majonezu musi pokryć całość naczynia - mały słoiczek w zupełności wystarczy:)
Beatris 03.02.2013 19:39
Przepis ciekawy. Tylko doprecyzuj co znaczy 1 sztuka majonez, ile ml ma mieć słoik - 250, 400?
rosik93 03.02.2013 19:20
Rybka z nutką ostrości. Pyszne!
gosia561 03.02.2013 16:56
fajne
Beata61 03.02.2013 16:49
zapowiada się pyszna uczta !
czekoladka_m 03.02.2013 16:49
wygląda naprawdę wspaniale;):)
dodi 03.02.2013 16:23
palce lizać
Bogumiła
Bogumiła 03.02.2013 16:02
smakowite!!!!!!!!!!!
Bogumiła
Bogumiła 03.02.2013 16:02
smakowite!!!!!!!!!!!
Granita 03.02.2013 15:52
cieszy fakt, że por wraca do łask
adelajda 03.02.2013 15:46
lubię rybki i pory, na pewno smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak