Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rybka na wigilię

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dorsz 1 kg
marchew 1 kg
pietruszka 1 sztuka
seler 200 gram
por 1 sztuka
cebula 3 sztuki
przecier pomidorowy 200 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Rybka na wigilię

Kroki postępowania

1
Cebulę obieramy i kroimy w półtalarki,z pora zdejmujemy pierwszy liść i również kroimy w półtalarki, wrzucamy do garnka, wlewamy odrobine oliwy z oliwek i dusimy pod przykryciem na maleńkim ogniu
Krok 1 - Rybka na wigilię foto
2
Marchew, seler i piertuszkę obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach, dodajemy do garnka z porem i cebulą, dusimy przez chwilę, zalewamy wodą i dalej gotujemy na małym ogniu dodając sól, pieprz, ziele angielskie, vegetę.
Krok 2 - Rybka na wigilię foto
3
Kiedy farsz się gotuje kroimy ryby na mniejsze kawałki, doprawiamy solą pieprzem, przyprawa do ryb, moczymy w rozbełtanym jajku i obtaczamy w bułce tartej , pieczemy na oliwie z obu stron na rumiano
Krok 3 - Rybka na wigilię foto
4
Na koniec do gotującego się farszu dodajemy przecier pomidorowy, jeśli potrzeba to doprawiamy do smaku. W misce układamy farsz, usmażone rybki, znowu farsz i tak do momentu aż wszystko się skończy . Na górze powinna być warstwa farszu
Krok 4 - Rybka na wigilię foto
5
Ja podaje do kolacji wigilijnej jeszcze gorącą ale równie dobrze smakuje na drugi dzień.
Krok 5 - Rybka na wigilię foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 19.12.2013 21:27
pyszna rybka
Megg 11.11.2013 19:18
super smaczna rybka
idealme 11.11.2013 18:29
dopiero listopad a tu juz potrawy wigilijne! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak