Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba (nototenia) w occie

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

sól
Pieprz czarny mielony Prymat
mąka pszenna do obtoczenia

Zalewa

woda 3 szklanki
cebula biała 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
Ziele angielskie całe Prymat 6 ziaren
ocet 3/4 szklanki
cukier 4 łyżki
sól 1 łyżeczka
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 1 łyżeczka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba (nototenia) w occie

Kroki postępowania

1
Rybę rozmrażamy i oczyszczamy z łusk. Przyprawiamy solą oraz pieprzem, odstawiamy na 30 minut. Po tym czasie każdy kawałek ryby obtaczamy w mące. Smażymy na rozgrzanej patelni. Usmażone przekładamy do głębokiej miski.
Krok 1 - Ryba (nototenia) w occie foto
2
Na tej samej patelni po smażeniu ryb przesmażamy pokrojoną w piórka cebulę. Gdy zmięknie podlewamy ją wodą oraz octem.
Krok 2 - Ryba (nototenia) w occie foto
3
Dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, sól, cukier, kolorowy pieprz. Całość zagotowujemy. Ciepła zalewą zalewamy ryby. Odstawiamy do przestudzenia.
Krok 3 - Ryba (nototenia) w occie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

emeryt 26.11.2023 10:56
super . bardzo smacznie wyszło .
kuchcik89 13.04.2017 12:20
ciekawy pomysł na rybkę:)
ben-ka 13.04.2017 10:41
Też ją robiłam.
Bożena Matuszczyk 13.04.2017 07:58
Smakowita rybka;)
agaK. 12.04.2017 21:31
Fajna propozycja.
wwwiolka 12.04.2017 21:15
Bardzo fajny przepis.
Konczi 12.04.2017 17:31
Rewelacyjny przepis - pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak