Przepis i sposób przygotowania na: Rustykalna tarta z rabarbarem i różą
Kroki postępowania
Gotowe ciasto studzimy, a przed podaniem oprószamy owoce delikatnie cukrem pudrem.
mąka | 250 gram |
masło | 150 gram |
jajko | 1 sztuka |
proszek do pieczenia | szczypta |
cukier puder | 70 gram |
sól | szczypta |
rabarbar | 400 gram |
cukier | 1 łyżka |
mąka ziemniaczana | 1 łyżka |
konfitura | 3-4 łyżki, domowa, różana |
jajko | do smarowania brzegów |
cukier trzcinowy | do posypania |
cukier puder | do podania |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: