Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ruskie kotlety

4.0
(27)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 0,5 kg
twaróg półtłusty 200 g
cebula 2 szt
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia

Porada

Do przepisu można też wykorzystać farsz, który został z pierogów ruskich.

Przepis i sposób przygotowania na: ruskie kotlety

Kroki postępowania

1
Ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Odcedzić, zgnieść na gładką masę i odstawić do ostudzenia. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju. Twaróg rozgnieść widelcem w misce i połączyć z ziemniakami oraz cebulą, dokładnie wymieszać. Dodaj całe jajo i ostatni raz wymieszać.
Krok 1 - ruskie kotlety foto
2
Uformować kotleciki dowolnej wielkości. Obtoczyć w rozkłóconym jajku a następnie bułce tartej.
Krok 2 - ruskie kotlety foto
3
Kotleciki smażyć na oleju do uzyskania chrupkości oraz zrumienionej skórki.
Krok 3 - ruskie kotlety foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cris04 27.09.2016 15:02
farsz jak do pierogów. a lepić nie trzeba.......świetnie
NiePieprz.pl 27.09.2016 07:50
Ale fajny pomysł :) Super kotleciki :)
halina17 26.09.2016 20:44
Dobre kotlety.
Renata9 26.09.2016 19:20
Uwielbiam takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak