Przepis i sposób przygotowania na: Rumowo-czekoladowe ciasteczka
Wyjątkowe ciasteczka rumowo-czekoladowe z mąki i puree z dyni, w ozdobnym kwiatowym kształcie. Pięknie wyglądają i wspaniale smakują. Idealnie pasują do herbaty lub kawy.
mąka tortowa | 2 szklanki |
mąka krupczatka | 1 szklanka |
masło | 25 dag |
cukier puder | 15 dag |
żółtka duże | 4 sztuki |
proszek do pieczenia | 1.5 łyżeczki |
cukier z wanilią | 2 łyżeczki |
puree z dyni | 2 łyżki |
rum | 1 łyżka |
czekolada deserowa | 10 dag |
śmietana gęsta | 2 łyżki |
kakao | 3 łyżki |
aromat rumowy | 1 łyżeczka |
białko | 1 sztuka |
Wyjątkowe ciasteczka rumowo-czekoladowe z mąki i puree z dyni, w ozdobnym kwiatowym kształcie. Pięknie wyglądają i wspaniale smakują. Idealnie pasują do herbaty lub kawy.
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: