Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rukola z serem pleśniowym i winogronami

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

rukola 10 dag
ser pleśniowy 10 dag
ogórek zielony 1/2
orzechy włoskie 10 dag
winogrona czerwone 20 dag
cebula czerwona

sos winegret

oliwa 5 łyżek
sok z cytryny 2 łyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat
miód 1 łyżka
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Rukola z serem pleśniowym i winogronami

Sos: mieszamy oliwę z sokiem z cytryny i przeciśniętym przez praskę czosnkiem, miodem i ziołami prowansalskimi.
Na listki rukoli układamy winogrona, orzechy, pokrojoną w piórka cebulę czerwoną i plasterki zielonego ogórka. Wierzch posypujemy pokrojonym w kostkę serem pleśniowym.
Całość polewamy sosem winegret.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KORAL 23.02.2016 14:23
Z rukolą , super....
Wafelek2601 23.02.2016 10:06
Wygląda przepysznie
bertpvd 23.02.2016 09:22
pyszna sałatka
Pani Domu 23.02.2016 08:41
dobra sałatka
Róża1 23.02.2016 00:22
wspaniała surówka !!!!!!!!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak