Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rukola z rzodkiewką i cieciorką

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rukola 1 garść
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
czosnek 1 ząbek
olej rzepakowy
jajko 1 szt
mozzarella 1 kulka
rzodkiewki 5 kulek
cieciorka 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Rukola z rzodkiewką i cieciorką

Liście rukoli myjemy i kroimy na mniejsze części. Rzodkiewki myjemy osuszamy i ścieramy na tarce. Jajko gotujemy na twardo- zimne kroimy. Ser mozzarella kroimy w kosteczkę. Cieciorkę odcedzamy z zalewy i dodajemy do sałatki. Do oleju dodajemy wyciśnięty czosnek ,solimy doprawiamy pieprzem - mieszamy . Taki sos dodajemy do sałatki. Mieszamy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bogusia19 04.07.2013 11:23
smakowitości
dodi 04.07.2013 10:47
super przepis
marta1221 04.07.2013 09:47
bardzo ciekawy przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak