Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rukola z pomidorkami i mozzarellą

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rukola 10 dag
mozzarella 1 kulka
pomidorki koktajlowe 20 dag
sok z cytryny 1 łyżeczka
cukier do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
sól do smaku
olej 2-3 (z dodatkiem pomidorów i czosnku

Przepis i sposób przygotowania na: Rukola z pomidorkami i mozzarellą

Rukolę i pomidorki koktajlowe umyć, osuszyć. Pomidorki pokroić na połówki. Ser mozzarella osączyć z zalewy, pokroić na mniejsze kawałki. Sok z cytryny wymieszać ze szczyptą cukru, pieprzu i soli, połączyć z olejem z pomidorami, czosnkiem bazylią. Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

syletita 14.12.2014 22:59
Bardzo pysznie! I do tego niedrogo.
Mniam 30.11.2013 11:28
Smaczna i zdrowa.
Róża1 29.11.2013 23:01
lubię taką:-)
migotka28 29.11.2013 22:56
prosto i smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak