Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

różowy dżem jabłkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 5 kg
cukier 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: różowy dżem jabłkowy

jabłka z czerwonymi skórkami dobrze umyć, wyciągnąć miąsz. gotować na wolnym ogniu z niewielką ilością wody aż jabłka się "rozpadną" dodać cukier. pod koniec gotowania blenderem rozdrobnić skórki jabłka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 28.10.2013 18:51
też się zastanawiam jak wyciągnąć miąższ z jabłek...
Henryka2 26.10.2012 19:53
Co znaczy "wyciągnąć miąsz." (nawiasem mówiąc pisze się MIĄŻSZ)? Opis beznadziejny.Nic nie ma o skórkach, które nagle się zjawiają i dają mocno czerwony kolor.Nie polecam nikomu tego przepisu, chyba że chce wyrzucić jabłka i cukier.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak