Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rozgrzewające danie na jesienną chandrę...

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak 2 filet
ryż brązowy 2 torebka
fasolka szparagowaga 200 gram
migdały 100 gram
Gorczyca biała cała Prymat wg uznania szczypta
Kmin rzymski mielony Prymat wg uznania szczypta
Papryka słodka mielona Prymat wg uznania szczypta
Kurkuma mielona Prymat wg uznania szczypta
Goździki całe Prymat 2 szt.
Cynamon mielony Prymat wg uznania szczypta
kardamon 2 ziarno
imbir starty wg uznania szczyta
papryka wg uznania (chili)

Przepis i sposób przygotowania na: Rozgrzewające danie na jesienną chandrę...

Ta szybka w przyąrdzeniu potrawa to bogactwo smaku,aromatu. Wspaniale rozgrzewa w jesienne dni i chroni nas przed infekcjami.Smak końcowy zalezy od nas w zależności od tego ile dodamy naszej ulubionej przyprawy. Lubiący słodkości polecam więcej cynamonu, a jesli ktoś lubi ostrzejsze klimaty to więcej chilli.
Przyrządzenie:

Mięso pokroić w drobną kostke i krótko podsmażyć na oliwie.Wszystkie przyprawy utłuc w moździerzu, posypać nim podsmażone mięso,dodać migdały, wymieszać i dolać pół szklanki wody. Dusić ok. 15 minut pod przykryciem. Podawać z ugotowanym brązowym ryżem oraz fasolką szparagową.
Gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak