Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Różane pączki

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka pszenna 1 kg
drożdże 50 dag
mleko 300 ml
żółtko jajek 6 szt
jajko 1 szt
olej 6 łyżeczek
sól 0,5 łyżeczki
proszek do pieczenia 0,5 łyżeczki
cukier waniliowy 1 szt
olej do smażenia
cukier puder
konfitura z płatków róży 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Różane pączki

Drożdże rozpuść w 1/2szkl. Mleka i odstaw w ciepłe miejsce aby wyrosły. Następnie wszystkie pozostałe składniki wsyp do miski dodaj wyrośnięte drożdże i wyrób szybko ciasto. Gdy ciasto jest za twarde dodaj troszkę mleka. Wyrobione ciasto odstaw na 1h do wyrośnięcia. Uformuj pączki.
Smaż na tłuszczu. Za pomocą specjalnej maszynki z cienką końcówką wciskaj w pączki konfiturę różaną. Posyp cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 19.02.2016 20:02
bardzo lubię pączki z takim nadzieniem
Babeczka35 19.02.2016 19:21
Super pączki.
JulkaTomeczek 19.02.2016 18:18
Fajne pączusie
dom-agi 19.02.2016 16:31
Uwielbiam!
agnieszka214 19.02.2016 16:04
Bardzo lubię domowe paczki
Madzai 19.02.2016 15:51
bardzo apetyczne
pestka 19.02.2016 15:21
pyszne pączki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak