Przepis i sposób przygotowania na: Różane pączki
Smaż na tłuszczu. Za pomocą specjalnej maszynki z cienką końcówką wciskaj w pączki konfiturę różaną. Posyp cukrem pudrem.
mąka pszenna | 1 kg |
drożdże | 50 dag |
mleko | 300 ml |
żółtko jajek | 6 szt |
jajko | 1 szt |
olej | 6 łyżeczek |
sól | 0,5 łyżeczki |
proszek do pieczenia | 0,5 łyżeczki |
cukier waniliowy | 1 szt |
olej do smażenia | |
cukier puder | |
konfitura z płatków róży | 1 szt |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: