Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół z kury

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kura lub kurczak 1
pęczek włoszczyzny 1
sól
pieprz
cukier
zielona pietruszka

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół z kury

Oczyszczoną i umytą kurę zalać zimną wodą, dodać szczyptę soli i cukru. Następnie zagotować i zebrać szumowinę. Do tak przygotowanego wywaru dodać opłukaną i oczyszczoną włoszczyznę i gotować na wolnym ogniu około godziny. gdy kura będzie miękka, wyjąć ją z zupy, doprawić do smaku solą i pieprzem. Rosół podawać z ugotowanym makaronem lub ryżem, posypać posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak