Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół z kaczki i wołowiny

5.0
(15)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Idealny rosół z eko mięsa drobiowego, wołowiny i warzyw z naszej spiżarni, do tego mieszany z orkiszem makaron. Bosko <3

Składniki:

Na rosół:

udka z kaczki 2 sztuki
udziec wołowy 500 gramów
marchew 300 gramów
pietruszka 1 sztuka
seler korzeniowy 1 sztuka
cebula 400 gramów
ząbek czosnku 1 sztuka
grzyby suszone 1 sztuka
sól morska wędzona w płatkach 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół z kaczki i wołowiny

Mięso i obrane jarzyny wrzucamy do garnka, razem z obraną cebulą. Dodajemy łyżeczkę soli wędzonej, ząbek czosnku i kapelusz suszonego grzyba. Zalewamy zimną wodą, ponad poziom mięsa i warzyw. Zagotowujemy, ściągamy szumowiny, zmniejszamy płomień na minimum.

Gotujemy bez przykrycia 2-3 godziny, co jakiś czas dolewając zimnej wody. Następnie mięso i warzywa wyjmujemy, przekładamy do szczelnego pojemnika (pokażemy Wam, jakie cuda można wyprawiać z rosołu).

Część marchewek kroimy w talarki, ponownie dodajemy do zupy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z ugotowanym makaronem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 13.12.2018 23:53
Na taki pyszny rosołek to ja się wpraszam.;)
danielek 13.12.2018 12:05
Lubię takie mieszane rosoły :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak