Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół wołowo-kaczy

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wołowe 1,5 kg
podroby z kaczki
seler korzeniowy 1 mały
marchew 3-4 duże
lubczyk świeży 2-3 gałązki
natka pietruszki średni pęczek
Liść laurowy suszony Prymat 2-3
Ziele angielskie całe Prymat 4-5 szt.
przyprawa uniwersalna do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Sól ziołowa jodowana Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół wołowo-kaczy

Mięso wołowe i porcję z kaczki zalać zimną wodą, dodać ziele angielskie, liście laurowe, pokrojone marchewki i seler, pęczek natki, lubczyk oraz nieco przyprawy warzywnej. Zalać zimną wodą i ugotować na małym płomieniu do miękkości mięsa.
Kiedy mięso zmięknie doprawić rosół do smaku i przecedzić.
Podawać z makaronem i posiekaną zieleninką - koperkiem lub natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 26.10.2015 09:02
ten akurat był sobotni ;) a jeśli chodzi o świeży lubczyk, to również go uwielbiam i nie wyobrażał sobie bez niego żadnego rosołu :)
Bernadeta1 25.10.2015 16:34
pyszny niedzielny rosół a jeszcze z lubczykiem, uwielbiam
Aleksandra/Olcia 25.10.2015 14:06
musiał być bardzo aromatyczny,super !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak