Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosól na gołębiu z podrobami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gołąb 2 sztuki
podroby z gołębia 4 sztuki
cebula biała 1 sztuka
marchew 1 sztuka
Liść lubczyku suszony Prymat
sól
pieprz
Kucharek przyprawa uniwersalna
makaron
ziele angielskie 3 ziarna
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Rosól na gołębiu z podrobami

Kroki postępowania

1
Marchew obrać i pokroić w średniej wielkości kosteczkę.
Krok 1 - Rosól na gołębiu z podrobami foto
2
Cebulę obrać i posiekać w piórka.
Krok 2 - Rosól na gołębiu z podrobami foto
3
Do garnka włożyć gołębie wraz z podrobami. Dodać posiekane warzywa i zalać wodą. Następnie dorzucić ziele angielskie, liść laurowy i liść lubczyka. Delikatnie gotować około godziny.
Krok 3 - Rosól na gołębiu z podrobami foto
4
Przed podaniem doprawić do smaku. Następnie ugotować makaron wg. przepisu na opakowaniu. Makaron zalać rosołem i posypać natką pietruszki.
Smacznego ;)
Krok 4 - Rosól na gołębiu z podrobami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak