Wołowinę umyć, zalać zimna wodą, posolić i gotować na małym ogniu pod przykryciem. Pod koniec gotowania dodać opłukaną kurę oraz oczyszczone i opłukane warzywa, ugotować do miękkości. Ryz opłukać, włożyć do wrzącej osolonej wody, ugotować, odcedzić, przepłukać gorącą wodą, odsączyć. Mąkę przesiać na stolnicę, dodać jajko i wodę, zagnieść twarde ciasto, następnie zetrzeć na tarce o dużych otworach, włożyć do wrzącej osolonej wody, ugotować, odcedzić. Następnie mięso wyjąć, rosół przecedzić, połączyć z kurą pokrajaną w paseczki, ryżem, zacierkami, groszkiem i przyprawami, chwilę pogotować, doprawić do smaku. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki. Wołowinę spożytkować do drugiego dania z odpowiednio dobranymi dodatkami.