Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół 'a la hotel Polonia'

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

wołowina z kością 80 dag
woda 2,5 L
kurczak 15 dag
marchewka
pietruszka
seler 1/4 szt
kapusta włoska 15 dag
ryż 3 łyżki
groszek konserwowy 3 łyżki
natka pietruszki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Majeranek suszony Prymat
Przyprawa do zup i potraw Kucharek

ZACIERKI

mąka pszenna 4-5 łyżek
jajko 1 szt
woda 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół 'a la hotel Polonia'

Wołowinę umyć, zalać zimna wodą, posolić i gotować na małym ogniu pod przykryciem. Pod koniec gotowania dodać opłukaną kurę oraz oczyszczone i opłukane warzywa, ugotować do miękkości. Ryz opłukać, włożyć do wrzącej osolonej wody, ugotować, odcedzić, przepłukać gorącą wodą, odsączyć. Mąkę przesiać na stolnicę, dodać jajko i wodę, zagnieść twarde ciasto, następnie zetrzeć na tarce o dużych otworach, włożyć do wrzącej osolonej wody, ugotować, odcedzić. Następnie mięso wyjąć, rosół przecedzić, połączyć z kurą pokrajaną w paseczki, ryżem, zacierkami, groszkiem i przyprawami, chwilę pogotować, doprawić do smaku. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki. Wołowinę spożytkować do drugiego dania z odpowiednio dobranymi dodatkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak