Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z pstrąga łososiowego z oscypkiem

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

filet z pstrąga
oscypek
bazylia świeża

PRZYPRAWY

Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z pstrąga łososiowego z oscypkiem

Kroki postępowania

1
Moja dzisiejsza wariacja na temat pstrąga zakończyła się smakowitymi, ziołowymi roladkami wypełnionymi oscypkiem i świeżą bazylią. Roladki są bardzo delikatne, soczyste i przygotowywane bez dodatku tłuszczu. Nietypowy sposób ich przygotowania pozwala zachować im pełnię smaku, a delikatnemu mięsu ryby zachować kształt. Zapraszam na gotowanie rybnych roladek w foliowych papilotach :D

PRZYGOTOWANIE:

Oczyszczony filet z pstrąga pozbawiamy skóry oraz ości i kroimy go wzdłuż. Każdy kawałek obsypujemy przyprawą do ryb i owoców morza, a następnie odstawiamy na około 15 minut dla odpowiedniego przejścia smaków i aromatów.
Krok 1 - Roladki z pstrąga łososiowego z oscypkiem foto
2
Na każdym kawałku ryby układamy małe plastry oscypka oraz świeże listki bazylii, a następnie zawijamy je w roladki.
Krok 2 - Roladki z pstrąga łososiowego z oscypkiem foto
3
Każdą roladkę ściśle zawijamy w folię spożywczą, końce rolujemy i zawiązujemy supełki. Gotowe rybne pakunki przekładamy do gotującej się wody, przykrywamy i gotujemy przez około 10 minut*.

* Najlepsze są małe roladki, ponieważ wtedy będziemy mieć pewność, że ryba w środku jest odpowiednio ugotowana. Przy większych sztukach możemy wydłużyć czas gotowania o 1 - 2 minuty.

Roladki z pstrąga łososiowego z oscypkiem podajemy z ulubionymi dodatkami.

Życzę smacznego! :)
Krok 3 - Roladki z pstrąga łososiowego z oscypkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 12.03.2016 12:44
wspaniałe,chętnie bym spróbowała
MałaMi89 05.03.2016 22:01
A ja pomysł z folią już testowałam, ale na kiełbaskach cielęco-szpinakowych od SzczypaChili :) i to jest świetna metoda! :) A takie roladki to bym sobie podjadła... w ogóle to jak ja dawno jakiejkolwiek ryby nie jadłam, jutro kupuję!
Bernadeta1 05.03.2016 19:17
pysznie tu u Ciebie, robisz smaki
Agata B 05.03.2016 18:43
smaczny przepis! :)))
Aleksandra/Olcia 05.03.2016 16:03
ooo mniam !
Benita 05.03.2016 15:50
znakomite roladki
Motorek 05.03.2016 15:17
pyszne roladki
ice cubes 05.03.2016 14:59
Wyglądają apetycznie :)
dom-agi 05.03.2016 11:27
Wyglądają obłędnie!
halina17 05.03.2016 10:40
Dobre roladki.
cukiereczek 05.03.2016 09:29
ależ to apetyczne
Ewelina1991 05.03.2016 08:58
super przepis
bertpvd 05.03.2016 08:52
świetna roladka - takiej jeszcze nie jadłem
ilka01 05.03.2016 08:46
wyglądają super :)
Mniam 05.03.2016 08:06
Super pomysł z tą folią. Kiedyś spinałam wykałaczkami i mi się nie trzymały jak Tobie. Następnym razem skorzystam z takiego rozwiązania :)
Maridka19 05.03.2016 07:44
Zdrowo i do tego smacznie .
Agnieszka-87-25 05.03.2016 07:27
apetyczne danie
jagoda5913 05.03.2016 00:50
pięknie się prezentuje
Ania321 05.03.2016 00:38
Ale pyszności :)
KORAL 04.03.2016 23:37
Bardzo smacznie zawinięte....
Iwusia 04.03.2016 23:36
wspaniała propozycja jestem jak najbardziej na tak
JulkaTomeczek 04.03.2016 23:29
Pyszne zjadłabym z chęcią
Renataj 04.03.2016 23:15
Wspaniale się prezentuje:)
Monika-twin 04.03.2016 23:03
Moje smaki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak