Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z polędwicy z makaronem i botwinką
Polędwicę kroję na plastry 2,5 cm grube. Rozbijam delikatnie przez folię tłuczkiem albo ręką. Posypuje solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka. Z liści botwiny odrywam grubą łodyżkę, która przechodzi przez środek liścia. Łodyżki kroję na małe kawałki i przesmażam na oleju aż zmiękną. Doprawiam solą, pieprzem. Mozzarelle kroję na małe kawałki. Makaron gotuję al dente w osolonej wodzie i odcedzam. Na rozbitej polędwicy układam ser mozzarella, dodaję przesmażone łodyżki botwiny, i makaron. Zwijam mięso w roladę ciasno. Obkładam liściem botwiny i spinam wykałaczką. Roladki smażę około 10 minut na oleju na wolnym ogniu. Obracam z każdej strony. Jest to delikatne mięso i nie wymaga długiego smażenia. Podczas smażenia wyjmuję wykałaczki z roladek żeby nie przeszkadzały kiedy je obracam na patelni.