Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z pastą brokułową

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ugotowanego w osolonej
wodzie brokuła 400 g
curry do smaku
sól do smaku
czosnku granulowanego 2 szczypta
jajko 3
olej do smażenia
kotlety schabowe 3 po 150 g

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z pastą brokułową

Kroki postępowania

1
Ugotowanego brokuła rozgnieść tłuczkiem do mięsa, doprawić do smaku pieprzem, czosnkiem i curry i wymieszać pastę. Podzielić ją na trzy części.
Krok 1 - Roladki z pastą brokułową foto
2
Kotlety ze schabu umyć, osuszyć i rozbić tłuczkiem do ziemniaków. Oprószyć solą i pieprzem. Rozbite kotlety rozłożyć na desce, rozsmarować po nich po porcji pasty i zawinąć roladki.
Krok 2 - Roladki z pastą brokułową foto
3
Jajka rozmieszać z sola i pieprzem a bułkę tartą wsypać do osobnego naczynia do panierowania. Każdą roladkę obtoczyć w bułce tartej, następnie zanurzyć w jajku i ponownie panierować w bułce tartej.
Krok 3 - Roladki z pastą brokułową foto
4
Na patelnię wlać olej i smażyć na nim roladki z obu stron na złoty kolor.
Krok 4 - Roladki z pastą brokułową foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ZEWA 18.02.2013 10:32
dziękuję
ZEWA 18.02.2013 10:31
dziękuję
Amellia 16.02.2013 20:15
rewelka
Amellia 16.02.2013 20:15
rewelka
Katarzyna/kate1980 16.02.2013 00:01
śliczne
gosia1988 15.02.2013 20:15
smakowicie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak