Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z natką pietruszki i suszonymi pomidorami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kotlety schabowe 1 kg
boczek parzony 20 dag
ogórki kiszone 3 szt
suszone pomidory 3 szt
natka pietruszki 3 łyżki
cebula 1 szt
Musztarda chrzanowa Prymat 2 łyżki
czosnek 2 ząbki
sól i pieprz do smaku
masło 1 łyżka
papryka mielona
olej 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z natką pietruszki i suszonymi pomidorami

Kroki postępowania

1
Umyte mięso osuszyć, pokroić na porcje, zbić tłuczkiem, natrzeć zmiażdżonym czosnkiem, solą i pieprzem. Posmarować musztardą, posypać posiekaną natką pietruszki i cebulą.
Krok 1 - Roladki z natką pietruszki i suszonymi pomidorami foto
2
Ogórki, pomidory i boczek pokroić w kostkę, ułożyć na mięsie.
Krok 2 - Roladki z natką pietruszki i suszonymi pomidorami foto
3
Zwijać w roladki.
Krok 3 - Roladki z natką pietruszki i suszonymi pomidorami foto
4
Zawiązać sznurkiem lub spiąć wykałaczkami.
Krok 4 - Roladki z natką pietruszki i suszonymi pomidorami foto
5
Ułożyć w naczyniu do pieczenia, oprószyć papryką. Na wierzchu położyć kilka wiórek masła, skropić olejem. Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i upiec na rumiano.
Krok 5 - Roladki z natką pietruszki i suszonymi pomidorami foto
6
Przełożyć do garnka, podlać wodą lub bulionem, dusić do miękkości.
Przed podaniem usunąć sznurek.
Krok 6 - Roladki z natką pietruszki i suszonymi pomidorami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JulkaTomeczek 01.07.2017 23:35
Pyszny obiadek
norweska20 01.07.2017 23:31
smakowita propozycja :)
MagdalenaIC 01.07.2017 23:06
Pyszne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak