Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z karczku z kiełbaską, cebulką i ogórkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karczek 1,3 kg
cebula 2 szt
ogórek kiszony 3 szt
kiełbasa śląska 3 szt
Musztarda sarepska Prymat do posmarowania
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
margaryna do smażenia

Porada

W zależności od upodobania sos można zabielić śmietaną.

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z karczku z kiełbaską, cebulką i ogórkiem

1. Karczek umyć, pokroić na plastry ok 1cm. Rozbić za pomocą tłuczka.
2. Cebulę i kiełbasę pokroić w drobną kostkę, wymieszać.
3. Rozklepany karczek posmarować musztardą, posypać pieprzem.
4. Ogórek pokroić na cztery. Na karczek nałożyć cebulkę z kiełbaską a na wierzch ćwiartkę ogórka.
5. Zwinąć roladki.
6. Roladki posypać solą z każdej strony (szczypta soli na każdą roladkę) i smażyć na rozgrzanym tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaDD 08.01.2015 14:16
pożywne danie
w mojej kuchni 08.01.2015 08:28
smaczne danie do zjedzenia
Karolciaf1990 07.01.2015 23:00
Muszą być pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak