Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z filetów kurczaka

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Troszkę obiad nam się pogmatwał. Miały być indycze roladki, jednak z „takiego” mięsa indyka nie dało się nic zrobić. Wyszły z filetów kurczaka. Soczyste, delikatne, boskie. A! Panierka na „lesera”, bo za dużo naczyń do mycia byłoby, wyszła pyszna.

Składniki:

Składniki:

filety z kurczaka 4 sztuki
pasta 4 łyżki
pieczarki brązowe 250 gramów
cebula 1 sztuka
parmezan starty 4 łyżki
oliwa 2 łyżki
majonez 2 łyżki

Porada

W przepisie wykorzystaliśmy 4 filety z kurczaka po 200 g oraz pastę z karczochów.

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z filetów kurczaka

Filety oczyszczamy, cienko rozbijamy.
Cebulę siekamy, szklimy na oliwie z oliwek, dodajemy starte na dużych oczkach pieczarki, dusimy pod przykryciem przez kwadrans. Następnie odparowujemy z nadmiaru płynu. Studzimy i mieszamy ze startym parmezanem. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Rozbite filety smarujemy pastą z karczochów, następnie rozsmarowujemy farsz, zawijamy.
Oprószamy solą i pieprzem. Cienko smarujemy majonezem, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak