Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z boczku w kiszonej czerwonej kapuście

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 50 dkg
boczek surowy 60 dkg
bulion warzywny 250 mililitrów
przyprawa uniwersalna 2 łyżeczki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
czosnek 2 ząbki
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
ziemniaki 60 dkg
Ziele angielskie całe Prymat 4 sztuki
Papryka słodka mielona Prymat 2 szczypty
cebula czerwona 2 sztuki
olej do smażenia 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z boczku w kiszonej czerwonej kapuście

Kroki postępowania

1
Boczek umyć, osuszyć, oprószyć przyprawami, odstawić do lodówki na 3-4 godziny.
Krok 1 - Roladki z boczku w kiszonej czerwonej kapuście  foto
2
Cebule obrać pokroić w pół plasterki, podsmażyć na rozgrzanym oleju. Ułożyć mięso na cebuli, przykryć kapustą.
Krok 2 - Roladki z boczku w kiszonej czerwonej kapuście  foto
3
Dodać obrany czosnek, ziele angielskie, liść laurowy.
Zalać bulionem, zamknąć szybkowar. Gotować 25 - 30 minut.
Krok 3 - Roladki z boczku w kiszonej czerwonej kapuście  foto
4
Odstawić na 10 minut żeby uszło ciśnienie z garnka, ewentualnie zalać garnek zimną wodą.
Ziemniaki obrać, umyć pokroić w plasterki, ułożyć na kapuście, doprawić solą , pieprzem, zamknąć garnek.
Gotować całość 15 minut.
SMACZNEGO!!!!
Krok 4 - Roladki z boczku w kiszonej czerwonej kapuście  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 31.10.2014 21:04
ciekawy pomysł
asiczekz 27.10.2014 22:18
ciekawy pomysł
Ania84 27.10.2014 21:53
Swietny obiad
Renataj 27.10.2014 19:22
Fajny apetyczny pomysł:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak