Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki wieprzowe "Pychota"

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 700 gram
musztarda 7 łyżeczek
ser żółty 6 plastrów
papryka konserwowa 2 połówki
ogórek kiszony 4 szt.
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
sól do smaku
skrobia ziemniaczana 1 łyżeczka
woda zimna 2 łyżeczki

Porada

Najlepiej kupić ser żółty już w plasterkach.

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki wieprzowe "Pychota"

Kroki postępowania

1
Schab myjemy, wycieramy na sucho. Kroimy na dość grube plastry (ok. 2,5 cm). Rozbijamy jak na schabowe tyle że bardzo cienko. Na każdym schabowym nałożyć łyżeczkę musztardy i rozsmarować po całości. Paprykę i ogórka kroimy w małe plasterki. Następnie na środku kładziemy plaster sera, zginamy go i do środka sera wkładamy kilka plasterków papryki i ogórka.
Krok 1 - Roladki wieprzowe "Pychota" foto
2
Ser składamy. Następnie składamy lewy i prawy bok.
Krok 2 - Roladki wieprzowe "Pychota" foto
3
Potem dolny bok, tworząc jakby kopertę, mocno ściskając zwijamy do końca. Na wierzchu posypujemy solą i pieprzem.
Gotowe roladki, podsmażyć na patelni aż się zrumieniają z obu stron. Następnie przełożyć je do rondelka bądź garnka o grubym dnie wraz z olejem. Patelnie opłukać wodą i wlać to do rondelka z roladkami. Przykryć i dusić ok. 30-40 min.
Przygotować zaklepkę i zrobić sosik.
Krok 3 - Roladki wieprzowe "Pychota" foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wwwiolka 23.03.2015 10:34
Bardzo fajny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak