Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki schabowe z nadzieniem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kotlety schabowe 4 szt
ser żółty 100 g
papryka czerwona 1/4 szt
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat 1 łyżeczka
Czosnek suszony Prymat 1/2 łyżeczki
pieprz szczypta
sól
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szklanki
olej do smażenia
Kucharek przyprawa do potraw szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki schabowe z nadzieniem

Kroki postępowania

1
Schab rozbijamy na kotlet o grubości do 1 cm. Na wierzch, przy jednym boku nakładamy kawałek sera zółtego oraz kawałek papryki. Roladkę zwijamy mocno tak aby było wszystko zwartei nie rowinęło się.
Krok 1 - Roladki schabowe z nadzieniem foto
2
Zwinięte roladki przyprawiamy przyprawą do mięsa mielonego, pieprzem, solą oraz czosnkiem granulowanym.
Krok 2 - Roladki schabowe z nadzieniem foto
3
W miseczce rozbijamy jajko i dodajemy szczyptę kucharka, w drugiej wsypujemy bułkę tartą. Najpierw maczamy ze wszystkich stron w misce z rozbitym jajkiem, a następnie obtaczamy w bułce tartej.
Krok 3 - Roladki schabowe z nadzieniem foto
4
Roladki smażymy na patelni z rozgrzanym tłuszczem, z każdej strony na złoty kolor. Pod koniec smażenia przykrywamy i dusimy na małym ogniu około 5 min.
Krok 4 - Roladki schabowe z nadzieniem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 12.02.2016 10:08
lubię takie roladki
Seba 08.04.2015 08:30
bardzo dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak