Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki na jeden kęs

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe ok50 dag okrawki z szynki czy karczk
ser żółty ok 1/2 szkl startego
czosnek 2-3 ząbki
ogórek kiszony ok4 szt
sól
pieprz
bulion
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki na jeden kęs

Mięso rozbijamy dość mocno tłuczkiem. Oprószamy solą i pieprzem. Czosnek przeciskamy przez praskę i nacieramy mięso. Można użyć czosnek granulowany. Ogórek kroimy na potrzebne nam kawałki. Na każdy plasterek mięsa (jeśli są małe składamy po dwa zakładając troszkę jeden na drugi) kładziemy kawałek ogórka oprószamy serem i zwijamy roladki. Można spiąć wykałaczką. Roladki obsmażamy na patelni, podlewamy bulionem albo wodą dodajemy przyprawy i dusimy do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka01 23.06.2017 12:06
pyszności .....:)
mirosława4 23.06.2017 12:00
bardzo dobre
mysza75 23.06.2017 11:27
bardzo smaczne roladki
w mojej kuchni 23.06.2017 11:19
fajne takie małe kąski

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak