Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki indycze w panierce kukurydzianej

2.0
(3)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Zaskocz bliskich smakowitym pomysłem na podanie indyka.

Składniki:

Mięso

pierś z indyka 2 szt.

Farsz

ryż ugotowany 150 g
usmażone pieczarki 250 g
curry 1 łyżeczka
koncentrat pomidorowy 100 g
sól 2 szczypty
Pieprz czarny mielony Prymat 2 szczypty

Do smażenia

olej 1 szklanka

Dodatkowo

jajko 4 szt.
płatki kukurydziane 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki indycze w panierce kukurydzianej

1. Ugotowany ryż mieszamy z pieczarkami oraz odrobiną curry.
2. Pierś z indyka myjemy, osuszamy. Następnie dzielimy na 6 części i rozbijamy na cienkie kotlety. Każdy z osobna smarujemy koncentratem, delikatnie solimy i pieprzymy.
Później nakładamy delikatnie farsz ryżowy i zwijamy roladki. Panierujemy w rozkłóconym jajku doprawionym pieprzem i solą. Na koniec kruszymy płatki kukurydziane i obtaczamy w nich roladki.
3. Na patelni rozgrzać tłuszcz i smażymy roladki ze wszystkich stron do zarumienienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak