Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki bakłażanowe z fetą i grillowanymi warzywami

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan 1 spory
cukinia 1 młoda
dynia hokkaido kawałek
ser feta 1 op.
olej roślinny
Pieprz czarny mielony Prymat

Porada

Podawać jako samodzielne danie np z bagietką albo również z dodatkiem sosu tzatziki.

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki bakłażanowe z fetą i grillowanymi warzywami

Kroki postępowania

1
Bakłażana pokroić wzdłuż w cienkie plastry i ugrillować na rumiano na natłuszczoną grillu.
Osobno ugrillować plastry młodej cukinii oraz plastry oczyszczonej z pestek dyni.
Krok 1 - Roladki bakłażanowe z fetą i grillowanymi warzywami foto
2
Ostudzoną dynię i cukinię posiekać, połączyć z serem feta oraz pieprzem.
Krok 2 - Roladki bakłażanowe z fetą i grillowanymi warzywami foto
3
Widelcem rozgnieść fetę razem z warzywami.
Krok 3 - Roladki bakłażanowe z fetą i grillowanymi warzywami foto
4
Farsz doprawić do smaku dużą ilością pieprzu - można też dodać oregano, czosnek albo inne ulubione przyprawy.
Krok 4 - Roladki bakłażanowe z fetą i grillowanymi warzywami foto
5
Na każdym plasterku zgrillowanego bakłażana położyć porcję pasty serowo-warzywnej.
Krok 5 - Roladki bakłażanowe z fetą i grillowanymi warzywami foto
6
Rozsmarować równą warstwą i delikatnie zwinąć w rulonik.
Krok 6 - Roladki bakłażanowe z fetą i grillowanymi warzywami foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 24.09.2015 09:22
te cieńsze plasterki lekko się rozpadały, ale skórka trzyma wszystko ;) poza tym zawijałam na deseczce, więc nie był to problem - najbardziej rozpada się środek plasterka, jeśli jest bardzo cienki, tam gdzie najwięcej nasion... ale spokojnie da się to ogarnąć :)
Poison1988 24.09.2015 07:56
ale fajne roladki :) a bakłażan nie rozwalał się?
wwwiolka 23.09.2015 21:09
Bardzo ciekawe danie.
Pani Domu 23.09.2015 20:37
pysznie wyglądają
Stenka 23.09.2015 19:29
ciekawy przepis i przekąska ładnie wygląda
Ifa 23.09.2015 18:33
Bardzo lubię bakłażana i fetę, pyszny pomysł :-)
Habibi 23.09.2015 17:15
POLECAM - są łatwe, smaczne i wcale dużo pracy przy nich nie ma :) Ją je dzisiaj zrobiłam sobie na późne śniadanko, a i na kolacyjkę kilka zostało :)
Adamorek 23.09.2015 15:43
fajna sprawa taka roladka na przystawkę
mirosława4 23.09.2015 15:10
apetyczne na zdjęciu na pierwszy rzut oka wyglądają jak ciasteczka :)
Benita 23.09.2015 15:09
Smakowita propozycja. Będę musiała takie zrobić.
matesko 23.09.2015 14:01
ciekawie wyglądają
ilka01 23.09.2015 13:14
wyglądają apetycznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak