Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladka ze szpinaku z łososiem i serkiem chrzanowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak świeży lub mrożony 300 gram
czosnek 3 ząbki
masło 30 gram
mąka 50 gram
almette chrzanowy 1 opak
łosoś wędzony 200 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Roladka ze szpinaku z łososiem i serkiem chrzanowym

Kroki postępowania

1
Szpinak podsmażamy na maśle i dodajemy wyciśnięty czosnek, smażymy aż cała woda nam odparuje i studzimy
Krok 1 - Roladka ze szpinaku z łososiem i serkiem chrzanowym foto
2
do wystudzonego szpinaku dodajemy żółtka i całość mieszamy
Krok 2 - Roladka ze szpinaku z łososiem i serkiem chrzanowym foto
3
Białka ubijamy na sztywną pianę
Krok 3 - Roladka ze szpinaku z łososiem i serkiem chrzanowym foto
4
Dodajemy ją powoli całość mieszając, po dodaniu całości białka dodajemy mąkę i mieszamy całość
Krok 4 - Roladka ze szpinaku z łososiem i serkiem chrzanowym foto
5
szpinak wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, i pieczemy w piekarniku około 10 min w 180C
Krok 5 - Roladka ze szpinaku z łososiem i serkiem chrzanowym foto
6
na wystudzony szpinak rozsmarowujemy serek almette, a następnie rozkładamy na całości kawałki łososia, całość powoli zawijamy w rulon
Krok 6 - Roladka ze szpinaku z łososiem i serkiem chrzanowym foto
7
owijamy go w folię aluminiową i wkładamy do lodówki na minimum 2-3 godziny
Krok 7 - Roladka ze szpinaku z łososiem i serkiem chrzanowym foto
8
kroimy na plastry o grubości około 1 cm

Życzymy smacznego
Krok 8 - Roladka ze szpinaku z łososiem i serkiem chrzanowym foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak