Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia .Czereśnie umyć, wypestkować. Mąki przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia. Jajka z cukrem ubić mikserem na na najszybszych obrotach. Masa powinna powiększyć swoją objętość przynajmniej dwukrotnie. Do ubitej masy dodawać po łyżce mąki, wymieszać na najniższych obrotach miksera albo łyżką . Przelać ciasto na blaszkę, wyrównać. Piec w nagrzanym piekarniku 170 stopni około 10 -15 minut. Gorące ciasto przełożyć na kuchenny ręcznik oprószony cukrem pudrem, od razu zrolować, odstawić do wystygnięcia. Wsypać żelatynę do kubeczka, dolać 3 łyżki wody, odstawić.Przed dodaniem do śmietany, wstawić na minutę do mikrofalówki . Śmietanę ubić z cukrem na sztywno, osobno ubić jogurt. Do śmietany dodać rozpuszczoną żelatynę, następnie jogurt, aromat, dokładnie wymieszać. Odłożyć 3/4 szklanki śmietany do dekoracji. Wystudzony biszkopt, rozwinąć, posmarować śmietaną, rozsypać czereśnie, zwinąć roladę. Posmarować roladę śmietaną, udekorować czereśniami, odstawić do lodówki na co najmniej 60 minut. SMACZNEGO!!!!! wymiary blaszki 36 cm x 32 cm