Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rolada z gruszką

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biszkopt

mąka pszenna 1 szklanka
jaja 5 sztuk
cukier 0,5 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
kakao 1 łyżeczka

masa

budyń waniliowy 2 sztuki
mleko 2% 0,5 litra
masło 1 sztuka
zapach waniliowy
gruszki w zalewie 1 słoik

Przepis i sposób przygotowania na: rolada z gruszką

Kroki postępowania

1
pieczemy biszkopt. ubijamy jaja z cukrem, łączymy z maka i proszkiem do pieczenia. odejmujemy 2 łyżki powstałej masy i dodajemy kakao. Na papierze do pieczenia robimy wzorki ciemna masa i na na te wzorki wylewamy resztę masy biszkoptowej. pieczemy 25 minut w 180 stopniach. Ciepły biszkopt zwijamy na ścierce.
Krok 1 - rolada z gruszką foto
2
gotujemy 2 budynie na 0,5 litra mleka , studzimy ucieramy ma gładką masę z masłem. dodajemy zapach waniliowy.
Krok 2 - rolada z gruszką foto
3
gruszkę kroimy z grubszą kostkę.
Krok 3 - rolada z gruszką foto
4
rozwijamy biszkopt, smarujemy masą na brzeg układamy gruszki zwijamy.
Krok 4 - rolada z gruszką foto
5
roladę schładzamy, kroimy i jemy
Krok 5 - rolada z gruszką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

everay 18.05.2014 16:50
pychotka:))
halinah 18.05.2014 11:57
pyszności :)
pestka 18.05.2014 08:49
świetnie wyglądają te wzorki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak