Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada szpinakowa z łososiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak mrożony 500 gram
łosoś wędzony plastry 300 gram
jaja 4
serek almette 500 gram
masło 1 łyżka
czosnek 4 ząbki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada szpinakowa z łososiem

szpinaczek podsmażamy na pateli na łyżce masła, oddajemy przecisnięty czosnek, sól i pieprz. Nastęnie odsączamy go na sitku. Gdy troszeczke przestygnie dodajemy żółtka i ubitą na szytwno pianę z białek. Powstała mase wylewamy na blaszke wyłożona papierem i pieczemy około 18 minut w 180*C.
Gdy placek ostygnie smarujemy serkiem i na niego kładziemy plastry łososia i zwijamy rolade. Zawijamy w folie i wstawiamy do lodówki na kilka godzin, a najlpiej na noc.

*serek almette moze zastepowac innym, podobnym, a łosia np szynka parmeńska.

do dekoracji użyłam oliwek ;)
smacznego ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 01.09.2013 11:23
super smaki !
malaczarna23 20.06.2013 16:43
pyszna rolada
eliza135 10.06.2013 12:03
wygląda kusząco
Katarzyna59 10.06.2013 08:01
bardzo smacznie wygląda
Bernadeta1 09.06.2013 12:19
wygląda pysznie
Magiczna_Kuchnia 07.06.2013 23:34
Fajny przepis i wygląda ładnie
antka91 07.06.2013 18:56
świetnie się prezentuje:)
Sylwiagr 07.06.2013 18:55
apetycznie wygląda:)
Luka Li 07.06.2013 18:54
Fajny pomysł!
Gracer 07.06.2013 18:21
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak